En uhøytidelig film fra årskonferansen -
Print Send som e-post Del på Facebook

23.03.2018 -

Det var stort oppmøte og god stemning da OHIFs Årskonferanse «En åpen økonomi skal være bølgen som løfter alle båter – løfter den din?» ble avholdt den 21. mars. Grunnet stor påmelding ble arrangementet flyttet opp i Sangerhallen i 5. etg.

Styreleder Espen Lynghaug åpnet konferansen med et historisk tilbakeblikk på laugenes opprinnelse og formål før han satte ordet videre til daglig leder for foreningen, Eivind Andersen. Andersen gav oss et innblikk i hvordan den åpne økonomien kan være veldig bra for noen, men ødeleggende for andre. Ved å sammenligne Robert Steen og Oslomodellen med Alexander den store og den gordiske knuten, gir han et godt bilde på kompleksiteten i arbeidet med å få et seriøst arbeidsliv – Og viktigheten av å ha politikere som er villige til finne nye løsninger på utfordringene – Stikk i strid med hva man først tror er mulig.

Aslak Sira Myhre er vant til å si det som der er og her får han virkelig forsamlingen med seg. Det er ingen som er vant med hardt arbeid som ikke skjønner hva denne mannen mener når han snakker om hvilket arbeid som ligger bak velferden vi i dag høster i Norge. Han hyller arbeiderne som har stått i industrien og håndverksfagene. De som har bygget landet med hendene og som nå ikke får den respekten de fortjener. Som hans far så klokt har sagt: «Norge har blitt et land med så mye melk, at me glømme at me trenge ku».

Hedvig Heyerdahl Moser (H) og Torill Lodemel (NHO) dro de store og små linjer rekruttering, åpen økonomi og fortjeneste. Torill kom i stedet for Øystein Dørum som dessverre måtte melde avbud dagen før.

Ingebrigt Steen Jensen er kjent for de fleste og noen har kanskje hørt han før, men ingen vil vel si at de kommer uberørt ut fra hans foredrag. For enten det gjelder fotball, arbeidslivet eller livet generelt, så finner vi alle gjenkjennelse og inspirasjon i det han forteller. En fantastisk foredragsholder og motivator som fikk latteren til å runge høyt i salen.

Medlemmene våre er vårt største styrke. De sitter på så mye kompetanse og erfaring at vi ønsket at dette skulle deles med forsamlingen. Vi hadde derfor invitert inn rørleggermester Roy Bergersen, malermester Bo Lunde, fagsjef i Rørentreprenørene Norge Eli Heyerdahl Eide, tømrermester Harald Hansen og frisørmester Øisten Bjørndal til å fortelle om sin hverdag og historie. Hva er utfordringene, gledene, motivasjonen og fasinasjonen med faget. Eli fortalte om kvinnenettverk i rørbransjen og Øistein gav oss en liten smakebit av historien om Adam & Eva Frisørene. Vi er så takknemlige for alle som bidro og vi er stolte av å ha så mange flotte medlemmer i vår organisasjon- Dere er enestående! Takk!

Det vil komme mer informasjon rundt arrangementets innhold i nyhetsbrevet Ipraksis som kommer ut på mail i april. God påskeferie så lenge!

Her er en liten uhøytidelig film fra arrangementet:

Ny bok om Oslo Håndverks- og Industriforenings Dameforening
Oslo Håndverks- og Industriforenings Dameforening ble stiftet i 1928, med formål å ...
Ny bok om Oslo Håndverks- og Industriforenings Dameforening
Høringssvar vedrørende omregulering i sentrum - Bilfritt Byliv
Våre medlemmer skal ikke måtte velge mellom å bryte HMS-krav, vei- og trafikkbestemme ...
Høringssvar vedrørende omregulering i sentrum - Bilfritt Byliv
Vårens vakreste eventyr - Fag- og Svennebrevutdeling i Oslo rådhus
24. mai var det igjen tid for vårens vakreste eventyr i Oslo Rådhus. Nervøse og veldig ...
Vårens vakreste eventyr - Fag- og Svennebrevutdeling i Oslo rådhus
OHIF i Dagens Næringsliv
OHIF uttaler seg i Dagens Næringsliv i dag. DN 04.04.18 ...
OHIF i Dagens Næringsliv
Bilder fra årskonferansen
...
Bilder fra årskonferansen
En uhøytidelig film fra årskonferansen
Det var stort oppmøte og god stemning da OHIFs Årskonferanse "En åpen økonomi skal væ ...
En uhøytidelig film fra årskonferansen