Print Send som e-post Del på Facebook

16.01.2015 - Næringspolitikk

På date med engasjerte politikere

Mange sentrale Oslo-politikere lot seg velvillig bli speeddatet på Bedrifter i byen på Håndverkeren 13. januar. Våre medlemmer lot selvsagt ikke sjansen gå fra seg!

Marianne Reimers i speed date med Anniken Hauglie lite

Fra venstre: gullsmedmester Marianne Reimers i speed date med byråd Anniken Hauglie

 

 

Anne Cathrine Hagen i speed date med Tone Tellevik Dahl lite

Fra venstre: Møbelsnekkermester Anne Cathrine Hagen i ivrig samtale med Tone Tellevik Dahl under speed date.

 

Åsmund Østvold i samtale med Raymond Johansen lite

Byggmester Åsmund Østvold benyttet anledning til å få en prat med Raymond Johansen

Spenstig speeddating

 

– Dette var veldig bra! Jeg speeddatet tre politikere, og alle var oppriktig interessert. Det var fint å komme tett på med problemstillingene, og jeg fikk mest ut av finansbyråden. Og ti minutter var akkurat passe, sa Åsmund Østvold fra Beto-Bygg AS. Tømrermester Kjetil Eriksen var også begeistret for den nye måten å organisere møtene på. Han hadde forberedt seg skikkelig, hadde et kort og sentralt budskap og følte at han ble tatt på alvor. Lærlingklausul og innkjøpsordning stod høyest på agendaen, og Eriksen var fornøyd med de svarene han fikk fra den enkelte politiker.

 

Trenger proffe rådgivere

Gullsmedmester Marianne Reimers innledet da ordfører Fabian Stang ønsket velkommen i Galleriet etter at speeddatingen i Håndverkersalen var over. Hun tok opp yrkesfagenes status, og fortalte om klasser der elevene ikke aner hvorfor de er der eller hva de skal bli. Sentrale virkemidler i kampen mot feilvalg og frafall er ifølge Reimers (og OHIF) å heve status, å kartlegge elevenes kompetanse, å få en mer praktisk tilnærming til teori og ikke minst må rådgivningstjenesten profesjonaliseres.

Krystallklar Reimers

Øystein Sundelin (H) og Andreas Halse (A) var de to politikerne i panelet som prøvde å svare på Reimers’ utfordringer. Sundelin ga uttrykk for at han ville hente bransjen inn i skolen, eventuelt ha profesjonelle team som kan reise rundt og profilere yrkene, mens Halse var opptatt av at elevene på yrkesfaglig må få praktisk arbeid på timeplanen fra dag én. Begge nevnte muligheten for å få håndverkere inn i SFO og sommerskole. Begge tok også for seg behovet for å profesjonalisere rådgiverne vedrørende yrkesfag, og Reimers var raskt ute: ”Kan dere få rådgiverne til å slutte å sende alle elever med karakter 1 og 2 til yrkesfag? spurte hun, uten at politikerne kunne gi noen fagre løfter om det.

Unisone politikere

Etter en sekvens om framkommelighet og tilgjengelighet i Oslo med Carl I. Hagen (Frp) og Marianne Borgen (SV) fikk de totalt 86 deltakerne være vitne til en duell mellom de to byrådslederkandidatene Stian Berger Røsland (H) og Raymond Johansen (A). Begge var enige om at kampen mot svart arbeid er viktig, og at inntak av lærlinger skal være et krav når det offentlige kjøper håndverks- og industritjenester. De merket seg også behovet for en langt mer profesjonell rådgivning, noe som blant annet kan gjøres ved å knytte skole og næringsliv tettere sammen, ifølge Johansen. Det eneste punktet de var helt uenige om, var innføring av skatt på næringseiendom, der H er imot og Ap for.

 

Uropatruljen fra Trondheim hos OHIF
Torsdag 8. juni ble Håndverkerforeningenes Forum Arrangert i Håndverkersalen. Dette er e ...
Uropatruljen fra Trondheim hos OHIF
Fag- og Svennbrevutdeling i Oslo Rådhus 23. mai 2017
Vårens vakreste eventyr er utdelingen av fag- og svennebrev i Oslo Rådhus. 270 ferske fa ...
Fag- og Svennbrevutdeling i Oslo Rådhus 23. mai 2017
Oslomodellen for et mere seriøst arbeidsmarked
Oslo Kommune lanserte Oslomodellen 19. mai 2017. Med Raymond Johansen (Byrådsleder Ap), R ...
Oslomodellen for et mere seriøst arbeidsmarked
Artikkel i DN 26.04.2017
Hvem tør å bryte spillet som bare gir tapere? Mens 80% av utførende arbeidere på bygg ...
Artikkel i DN 26.04.2017
Årskonferansen - Fagarbeid i ulikhetenes tid
28. mars arrangerte vi årskonferanse her i Håndverkersalen. Overskriften var fagarbeid ...
Årskonferansen - Fagarbeid i ulikhetenes tid
Møte med byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.
6. mars hadde vi besøk av Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg. Medlem ...
Møte med byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.