Print Send som e-post Del på Facebook

16.01.2015 - Næringspolitikk

På date med engasjerte politikere

Mange sentrale Oslo-politikere lot seg velvillig bli speeddatet på Bedrifter i byen på Håndverkeren 13. januar. Våre medlemmer lot selvsagt ikke sjansen gå fra seg!

Marianne Reimers i speed date med Anniken Hauglie lite

Fra venstre: gullsmedmester Marianne Reimers i speed date med byråd Anniken Hauglie

 

 

Anne Cathrine Hagen i speed date med Tone Tellevik Dahl lite

Fra venstre: Møbelsnekkermester Anne Cathrine Hagen i ivrig samtale med Tone Tellevik Dahl under speed date.

 

Åsmund Østvold i samtale med Raymond Johansen lite

Byggmester Åsmund Østvold benyttet anledning til å få en prat med Raymond Johansen

Spenstig speeddating

 

– Dette var veldig bra! Jeg speeddatet tre politikere, og alle var oppriktig interessert. Det var fint å komme tett på med problemstillingene, og jeg fikk mest ut av finansbyråden. Og ti minutter var akkurat passe, sa Åsmund Østvold fra Beto-Bygg AS. Tømrermester Kjetil Eriksen var også begeistret for den nye måten å organisere møtene på. Han hadde forberedt seg skikkelig, hadde et kort og sentralt budskap og følte at han ble tatt på alvor. Lærlingklausul og innkjøpsordning stod høyest på agendaen, og Eriksen var fornøyd med de svarene han fikk fra den enkelte politiker.

 

Trenger proffe rådgivere

Gullsmedmester Marianne Reimers innledet da ordfører Fabian Stang ønsket velkommen i Galleriet etter at speeddatingen i Håndverkersalen var over. Hun tok opp yrkesfagenes status, og fortalte om klasser der elevene ikke aner hvorfor de er der eller hva de skal bli. Sentrale virkemidler i kampen mot feilvalg og frafall er ifølge Reimers (og OHIF) å heve status, å kartlegge elevenes kompetanse, å få en mer praktisk tilnærming til teori og ikke minst må rådgivningstjenesten profesjonaliseres.

Krystallklar Reimers

Øystein Sundelin (H) og Andreas Halse (A) var de to politikerne i panelet som prøvde å svare på Reimers’ utfordringer. Sundelin ga uttrykk for at han ville hente bransjen inn i skolen, eventuelt ha profesjonelle team som kan reise rundt og profilere yrkene, mens Halse var opptatt av at elevene på yrkesfaglig må få praktisk arbeid på timeplanen fra dag én. Begge nevnte muligheten for å få håndverkere inn i SFO og sommerskole. Begge tok også for seg behovet for å profesjonalisere rådgiverne vedrørende yrkesfag, og Reimers var raskt ute: ”Kan dere få rådgiverne til å slutte å sende alle elever med karakter 1 og 2 til yrkesfag? spurte hun, uten at politikerne kunne gi noen fagre løfter om det.

Unisone politikere

Etter en sekvens om framkommelighet og tilgjengelighet i Oslo med Carl I. Hagen (Frp) og Marianne Borgen (SV) fikk de totalt 86 deltakerne være vitne til en duell mellom de to byrådslederkandidatene Stian Berger Røsland (H) og Raymond Johansen (A). Begge var enige om at kampen mot svart arbeid er viktig, og at inntak av lærlinger skal være et krav når det offentlige kjøper håndverks- og industritjenester. De merket seg også behovet for en langt mer profesjonell rådgivning, noe som blant annet kan gjøres ved å knytte skole og næringsliv tettere sammen, ifølge Johansen. Det eneste punktet de var helt uenige om, var innføring av skatt på næringseiendom, der H er imot og Ap for.

 

Nyhetsbrevet Ipraksis for tredje kvartal
ipraksis - Nyhetsbrev - Oktober 2018 ...
Nyhetsbrevet Ipraksis for tredje kvartal
Fair Play Bygg - Oslo og Omegn ble i dag lansert
11. oktober ble Fair Play Oslo og Omegn lansert i Håndverkersalen. Modellen er bygget på ...
Fair Play Bygg - Oslo og Omegn ble i dag lansert
ByggCamp med Håndverkets Dag på Kuben Yrkesarena 27. september
Det var stor stemning da nærmere 1300 elever besøkte Kuben Yrkesarena torsdag 27. septe ...
ByggCamp med Håndverkets Dag på Kuben Yrkesarena 27. september
Ny håndbok for lærlinger!
Som vi vet er overgangen fra skole til læreplass den mest kritiske. Målet er at boka, so ...
Ny håndbok for lærlinger!
Husk søknadsfristen til Thoresen Fondet
Søknadsfristen til Olav Thoresen og hustru Johanne Thoresen Fond er 30. september. Søkna ...
Husk søknadsfristen til Thoresen Fondet
Næringsparkeringer i sentrum
16. februar 2015 ble Norge dømt i EFTA-domstolen i Luxemburg for ikke å ha gjort nok for ...
Næringsparkeringer i sentrum