Print Send som e-post Del på Facebook

05.12.2014 - Yrkesfag

Den første lærlingen

 

Betonglærling Jonas Langstad Heggedal er stolt av å være den første lærlingen på det første Vardeprosjektet

 

Jonas første lærling på det første Vardeprosjektet

 

 

– Jeg har alltid drømt om å være spesiell, sier Jonas Heggedal med et lurt smil, da han får vite at han er den første lærlingen på det første Vardeprosjektet. Jonas er lærling i Betonmast Selvaagbygg, her var han også utplassert da han gikk på vgs.

Prosjektleder Øyvind Øveraas forteller at det er mest fundamentering og peling som foregår på byggeplassen, Haugenstua skole, nå. – Vi har gravd ut hele tomta før vi gikk i gang med fundamenteringen. Målet er at den første delen av bygget er klar for prefab og montasje i januar/februar, sier Øyvind

 

Stolte av lærlingen

Driftsplanlegger Morten Nordengen er stolt av Jonas, som er årets lærling i Betonmast Selvaagbygg. – Vi har nominert Jonas til årets lærling i Betonmast, forteller Morten. Han er rimelig sikker på at det står en jobb klar til Jonas når fagprøven er avlagt. – Kanskje får vi til at Jonas kan avlegge fagprøven på Vardeprosjektet, sier Morten. I tillegg til Jonas er det en lærling til som skulle vært på plassen, men han er for øyeblikket sykmeldt.

 

MITT HÅNDVERK og status for yrkesfag

– Når du går på ungdomsskolen og videregående er det ikke det hele store for andre med byggfag, forteller Jonas. Han er opptatt av å heve statusen for byggfagene. Da han får høre om prosjektet MITT HÅNDVERK sier han at det er noe han kan tenke seg å være med på.

 

Lærlingene i sentrum på Vardeprosjektet

I skrivende stund er lærebedrifter klare innenfor rørfaget, betongfaget og tømrerfaget. Prosjektleder Øyvind Øveraas som også er Vardeprosjektet’s lærlingeansvarlig er opptatt av å tenke opplæring i alle faser av prosjektet og til et miljø blant lærlingene. Foreløpig er det to betonglærlinger på plass men på nyåret vil de få selskap av flere. Målet er å legge til rette for at noen lærlinger kan avlegge fag- eller svenneprøve på bygget. – Jeg har bare møtt positivitet til Vardeprosjektideen blant underentreprenører og folk jeg har vært i kontakt med har sagt, dette har vi ventet på lenge, avslutter Øveraas.

Gutta i trappa2

 

 

Fra venstre: Byggeplassleder Morten Røisli, Terje Larsen fra Oslo Bygningsarbeiderforening, prosjektleder Øyvind Øveraas, lærling Jonas Heggedal og  driftsplanlegger Morten Nordengen, alle utenom Terje Larsen er ansatt hos hovedentreprenør Betonmast AS.

Les mer på:

BYGGFAKTA

VVSforum

 

Medlemsmøte i OHIF 15. november
Herlig stemning og godt oppmøte da medlemsmøtet i OHIF ble avholdt onsdag 15. november. ...
Medlemsmøte i OHIF 15. november
Nå kan du se gyllenlærarbeider i Rådhusgalleriet
Gyllenlærlauget holder utstilling i Rådhusgalleriet - Rådhusplassen 1, 28. oktober til ...
Nå kan du se gyllenlærarbeider i Rådhusgalleriet
ByggCamp med Håndverkets Dag 2017
10. oktober ble det for andre gang gjennomført ByggCamp med Håndverkets Dag på Kuben yr ...
ByggCamp med Håndverkets Dag 2017
Unge til yrkesfag
Den fagdidaktiske tidsskriftet for kunst og design - Form, har spurt administrerende direk ...
Unge til yrkesfag
Nå kan du kjøpe beboerparkeringskort i Bydel Frogner
Bymiljøetaten har nå åpnet for kjøp av beboerparkeringskort i Bydel Frogner. www.os ...
Nå kan du kjøpe beboerparkeringskort i Bydel Frogner
Vet du at OHIF har fond du kan søke på?
Er du lærling, trenger bolig eller økonomisk støtte? Lurer du på om du kan søke? Ta e ...
Vet du at OHIF har fond du kan søke på?