Print Send som e-post Del på Facebook

05.12.2014 - Yrkesfag

Den første lærlingen

 

Betonglærling Jonas Langstad Heggedal er stolt av å være den første lærlingen på det første Vardeprosjektet

 

Jonas første lærling på det første Vardeprosjektet

 

 

– Jeg har alltid drømt om å være spesiell, sier Jonas Heggedal med et lurt smil, da han får vite at han er den første lærlingen på det første Vardeprosjektet. Jonas er lærling i Betonmast Selvaagbygg, her var han også utplassert da han gikk på vgs.

Prosjektleder Øyvind Øveraas forteller at det er mest fundamentering og peling som foregår på byggeplassen, Haugenstua skole, nå. – Vi har gravd ut hele tomta før vi gikk i gang med fundamenteringen. Målet er at den første delen av bygget er klar for prefab og montasje i januar/februar, sier Øyvind

 

Stolte av lærlingen

Driftsplanlegger Morten Nordengen er stolt av Jonas, som er årets lærling i Betonmast Selvaagbygg. – Vi har nominert Jonas til årets lærling i Betonmast, forteller Morten. Han er rimelig sikker på at det står en jobb klar til Jonas når fagprøven er avlagt. – Kanskje får vi til at Jonas kan avlegge fagprøven på Vardeprosjektet, sier Morten. I tillegg til Jonas er det en lærling til som skulle vært på plassen, men han er for øyeblikket sykmeldt.

 

MITT HÅNDVERK og status for yrkesfag

– Når du går på ungdomsskolen og videregående er det ikke det hele store for andre med byggfag, forteller Jonas. Han er opptatt av å heve statusen for byggfagene. Da han får høre om prosjektet MITT HÅNDVERK sier han at det er noe han kan tenke seg å være med på.

 

Lærlingene i sentrum på Vardeprosjektet

I skrivende stund er lærebedrifter klare innenfor rørfaget, betongfaget og tømrerfaget. Prosjektleder Øyvind Øveraas som også er Vardeprosjektet’s lærlingeansvarlig er opptatt av å tenke opplæring i alle faser av prosjektet og til et miljø blant lærlingene. Foreløpig er det to betonglærlinger på plass men på nyåret vil de få selskap av flere. Målet er å legge til rette for at noen lærlinger kan avlegge fag- eller svenneprøve på bygget. – Jeg har bare møtt positivitet til Vardeprosjektideen blant underentreprenører og folk jeg har vært i kontakt med har sagt, dette har vi ventet på lenge, avslutter Øveraas.

Gutta i trappa2

 

 

Fra venstre: Byggeplassleder Morten Røisli, Terje Larsen fra Oslo Bygningsarbeiderforening, prosjektleder Øyvind Øveraas, lærling Jonas Heggedal og  driftsplanlegger Morten Nordengen, alle utenom Terje Larsen er ansatt hos hovedentreprenør Betonmast AS.

Les mer på:

BYGGFAKTA

VVSforum

 

Uropatruljen fra Trondheim hos OHIF
Torsdag 8. juni ble Håndverkerforeningenes Forum Arrangert i Håndverkersalen. Dette er e ...
Uropatruljen fra Trondheim hos OHIF
Fag- og Svennbrevutdeling i Oslo Rådhus 23. mai 2017
Vårens vakreste eventyr er utdelingen av fag- og svennebrev i Oslo Rådhus. 270 ferske fa ...
Fag- og Svennbrevutdeling i Oslo Rådhus 23. mai 2017
Oslomodellen for et mere seriøst arbeidsmarked
Oslo Kommune lanserte Oslomodellen 19. mai 2017. Med Raymond Johansen (Byrådsleder Ap), R ...
Oslomodellen for et mere seriøst arbeidsmarked
Artikkel i DN 26.04.2017
Hvem tør å bryte spillet som bare gir tapere? Mens 80% av utførende arbeidere på bygg ...
Artikkel i DN 26.04.2017
Årskonferansen - Fagarbeid i ulikhetenes tid
28. mars arrangerte vi årskonferanse her i Håndverkersalen. Overskriften var fagarbeid ...
Årskonferansen - Fagarbeid i ulikhetenes tid
Møte med byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.
6. mars hadde vi besøk av Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg. Medlem ...
Møte med byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg.