Bedriftsbesøk
Print Send som e-post Del på Facebook

03.02.2014 - Yrkesfag

SKOLEBYRÅDEN BESØKER HÅNDVERKERE

 

 Bedriftsbesøk

2014-01-29 10.20.36 (2)2014-01-29 10.44.26 (2)2014-01-29 11.07.01 (2)2014-01-29 11.30.34 (2)2014-01-29 12.22.04 (2)2014-01-29 12.30.19 (2)

 

Onsdag 29. februar deltok byråd for Kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie på bedriftsbesøk i regi av Oslo Håndverks- og Industriforening. Første stopp var hos Møbelverkstedet Restaurering og Møbelverkstedet Produksjon. Her hilste vi også på en snekkerlærling og fikk se hvilke arbeider bedriftene var i gang med. Andre bedriften var en liten byggeplass på Korsvoll hos Byggmester Pål Øye i Tømrermestrene Øye og Knutsen AS. Byggeplassen var en total ombygging og påbygg av en enebolig. Alle fagene som har vært innom byggeplassen, med et unntak, hadde med seg lærling. I tillegg til lærlingen som var på bygget underbesøket, har Øye og Knutsen også en Vekslingsmodell-lærling.

Siste stopp var Animalia, hvor vi fikk innføring i kjøttskjærer faget og møtte en ivrig lærling. Under lunsjen diskuterte vi de forskjellige utfordringene fagene møter. Mer om bedriftsbesøket kan du lese i neste nummer av ipraksis.

Med på bedriftsbesøkene:

Byråd Anniken Hauglie, Byrådssekretær Morten Bakke, Svein Ballo og Øyvind Bjerkestrand fra Byrådsavdelingen, Monica Aleksandersen fra Utdanningsetaten, Nestleder i styret i OHIF og murmester Knut Fjeld, daglig leder Arvid Søgaard fra Byggmesterforbundet Oslo og opplæringskontoret for tømrerfaget, Frode Andersson fra K-O-M (Kurs og Opplæringskontor for Salgs- og Matfagene), Kristin Brandt og Hanne Ottesen fra OHIF og Bernt Roald Nilsen som er freelance journalist for magasinet ipraksis.

 

Ny bok om Oslo Håndverks- og Industriforenings Dameforening
Oslo Håndverks- og Industriforenings Dameforening ble stiftet i 1928, med formål å ...
Ny bok om Oslo Håndverks- og Industriforenings Dameforening
Høringssvar vedrørende omregulering i sentrum - Bilfritt Byliv
Våre medlemmer skal ikke måtte velge mellom å bryte HMS-krav, vei- og trafikkbestemme ...
Høringssvar vedrørende omregulering i sentrum - Bilfritt Byliv
Vårens vakreste eventyr - Fag- og Svennebrevutdeling i Oslo rådhus
24. mai var det igjen tid for vårens vakreste eventyr i Oslo Rådhus. Nervøse og veldig ...
Vårens vakreste eventyr - Fag- og Svennebrevutdeling i Oslo rådhus
OHIF i Dagens Næringsliv
OHIF uttaler seg i Dagens Næringsliv i dag. DN 04.04.18 ...
OHIF i Dagens Næringsliv
Bilder fra årskonferansen
...
Bilder fra årskonferansen
En uhøytidelig film fra årskonferansen
Det var stort oppmøte og god stemning da OHIFs Årskonferanse "En åpen økonomi skal væ ...
En uhøytidelig film fra årskonferansen