Print Send som e-post Del på Facebook

03.02.2014 - Yrkesfag

SKOLEBYRÅDEN BESØKER HÅNDVERKERE

 

 Bedriftsbesøk

2014-01-29 10.20.36 (2)2014-01-29 10.44.26 (2)2014-01-29 11.07.01 (2)2014-01-29 11.30.34 (2)2014-01-29 12.22.04 (2)2014-01-29 12.30.19 (2)

 

Onsdag 29. februar deltok byråd for Kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie på bedriftsbesøk i regi av Oslo Håndverks- og Industriforening. Første stopp var hos Møbelverkstedet Restaurering og Møbelverkstedet Produksjon. Her hilste vi også på en snekkerlærling og fikk se hvilke arbeider bedriftene var i gang med. Andre bedriften var en liten byggeplass på Korsvoll hos Byggmester Pål Øye i Tømrermestrene Øye og Knutsen AS. Byggeplassen var en total ombygging og påbygg av en enebolig. Alle fagene som har vært innom byggeplassen, med et unntak, hadde med seg lærling. I tillegg til lærlingen som var på bygget underbesøket, har Øye og Knutsen også en Vekslingsmodell-lærling.

Siste stopp var Animalia, hvor vi fikk innføring i kjøttskjærer faget og møtte en ivrig lærling. Under lunsjen diskuterte vi de forskjellige utfordringene fagene møter. Mer om bedriftsbesøket kan du lese i neste nummer av ipraksis.

Med på bedriftsbesøkene:

Byråd Anniken Hauglie, Byrådssekretær Morten Bakke, Svein Ballo og Øyvind Bjerkestrand fra Byrådsavdelingen, Monica Aleksandersen fra Utdanningsetaten, Nestleder i styret i OHIF og murmester Knut Fjeld, daglig leder Arvid Søgaard fra Byggmesterforbundet Oslo og opplæringskontoret for tømrerfaget, Frode Andersson fra K-O-M (Kurs og Opplæringskontor for Salgs- og Matfagene), Kristin Brandt og Hanne Ottesen fra OHIF og Bernt Roald Nilsen som er freelance journalist for magasinet ipraksis.

 

Nyhetsbrevet Ipraksis for tredje kvartal
ipraksis - Nyhetsbrev - Oktober 2018 ...
Nyhetsbrevet Ipraksis for tredje kvartal
Fair Play Bygg - Oslo og Omegn ble i dag lansert
11. oktober ble Fair Play Oslo og Omegn lansert i Håndverkersalen. Modellen er bygget på ...
Fair Play Bygg - Oslo og Omegn ble i dag lansert
ByggCamp med Håndverkets Dag på Kuben Yrkesarena 27. september
Det var stor stemning da nærmere 1300 elever besøkte Kuben Yrkesarena torsdag 27. septe ...
ByggCamp med Håndverkets Dag på Kuben Yrkesarena 27. september
Ny håndbok for lærlinger!
Som vi vet er overgangen fra skole til læreplass den mest kritiske. Målet er at boka, so ...
Ny håndbok for lærlinger!
Husk søknadsfristen til Thoresen Fondet
Søknadsfristen til Olav Thoresen og hustru Johanne Thoresen Fond er 30. september. Søkna ...
Husk søknadsfristen til Thoresen Fondet
Næringsparkeringer i sentrum
16. februar 2015 ble Norge dømt i EFTA-domstolen i Luxemburg for ikke å ha gjort nok for ...
Næringsparkeringer i sentrum