Print Send som e-post Del på Facebook

03.02.2014 - Yrkesfag

SKOLEBYRÅDEN BESØKER HÅNDVERKERE

 

 Bedriftsbesøk

2014-01-29 10.20.36 (2)2014-01-29 10.44.26 (2)2014-01-29 11.07.01 (2)2014-01-29 11.30.34 (2)2014-01-29 12.22.04 (2)2014-01-29 12.30.19 (2)

 

Onsdag 29. februar deltok byråd for Kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie på bedriftsbesøk i regi av Oslo Håndverks- og Industriforening. Første stopp var hos Møbelverkstedet Restaurering og Møbelverkstedet Produksjon. Her hilste vi også på en snekkerlærling og fikk se hvilke arbeider bedriftene var i gang med. Andre bedriften var en liten byggeplass på Korsvoll hos Byggmester Pål Øye i Tømrermestrene Øye og Knutsen AS. Byggeplassen var en total ombygging og påbygg av en enebolig. Alle fagene som har vært innom byggeplassen, med et unntak, hadde med seg lærling. I tillegg til lærlingen som var på bygget underbesøket, har Øye og Knutsen også en Vekslingsmodell-lærling.

Siste stopp var Animalia, hvor vi fikk innføring i kjøttskjærer faget og møtte en ivrig lærling. Under lunsjen diskuterte vi de forskjellige utfordringene fagene møter. Mer om bedriftsbesøket kan du lese i neste nummer av ipraksis.

Med på bedriftsbesøkene:

Byråd Anniken Hauglie, Byrådssekretær Morten Bakke, Svein Ballo og Øyvind Bjerkestrand fra Byrådsavdelingen, Monica Aleksandersen fra Utdanningsetaten, Nestleder i styret i OHIF og murmester Knut Fjeld, daglig leder Arvid Søgaard fra Byggmesterforbundet Oslo og opplæringskontoret for tømrerfaget, Frode Andersson fra K-O-M (Kurs og Opplæringskontor for Salgs- og Matfagene), Kristin Brandt og Hanne Ottesen fra OHIF og Bernt Roald Nilsen som er freelance journalist for magasinet ipraksis.

 

Medlemsmøte i OHIF 15. november
Herlig stemning og godt oppmøte da medlemsmøtet i OHIF ble avholdt onsdag 15. november. ...
Medlemsmøte i OHIF 15. november
Nå kan du se gyllenlærarbeider i Rådhusgalleriet
Gyllenlærlauget holder utstilling i Rådhusgalleriet - Rådhusplassen 1, 28. oktober til ...
Nå kan du se gyllenlærarbeider i Rådhusgalleriet
ByggCamp med Håndverkets Dag 2017
10. oktober ble det for andre gang gjennomført ByggCamp med Håndverkets Dag på Kuben yr ...
ByggCamp med Håndverkets Dag 2017
Unge til yrkesfag
Den fagdidaktiske tidsskriftet for kunst og design - Form, har spurt administrerende direk ...
Unge til yrkesfag
Nå kan du kjøpe beboerparkeringskort i Bydel Frogner
Bymiljøetaten har nå åpnet for kjøp av beboerparkeringskort i Bydel Frogner. www.os ...
Nå kan du kjøpe beboerparkeringskort i Bydel Frogner
Vet du at OHIF har fond du kan søke på?
Er du lærling, trenger bolig eller økonomisk støtte? Lurer du på om du kan søke? Ta e ...
Vet du at OHIF har fond du kan søke på?